Altres llocs

 



 Inici

 Observatori Carmelità

 Imatges

 Visual

 Muntanya

 Altres llocs

 Qui soc

 

 

 

 

 

El Grup d'Astronomia de Tiana http://www.astrotiana.com/ és una entitat amb més d'un centenar de socis que porta a terme tot tipus d'activitats científiques i divulgatives. Us recomano que us passeu pel fòrum del grup http://astroforum.int.md/. El foro de fotografia astronòmica http://fotografiaastronomica.com/forum.php gira entorn a aquest tema, però també hi trobareu molta informació sobre tècnica i material astronòmic. Astromart http://www.astromart.com/ és una mercat a on hi podeu trobar aquell prisma cenital que us fa falta, i també hi ha un fòrum, i una secció de notícies astronòmiques. Cloudynights http://www.cloudynights.com/ és probablement la pàgina d'internet amb més informació sobre material i observació astronòmica.

 
 

 

Les Circulars del Minor Planet Center (MPC) http://www.cfa.harvard.edu/mpec/RecentMPECs.html informen de les darreres observacions i càlculs orbitals de cometes i asteroides. Si voleu més informació sobre un cos concret, com ara un asteroide, ho trobareu a aquesta base de dades http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi. La pàgina de confirmació de NEOs http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi avisa als observadors que vulguin colaborar confirmant un nou cometa o asteroide.

La pàgina del grup "Cometas-obs" http://www.astrosurf.com/cometas-obs/ conté informació actualitzada sobre els cometes visibles, i manté una enorme qüantitat d'informació fotomètrica; a més és una bona font de documentació i software, i publica un butlletí periòdic. La pàgina de cometes del Mark Kidger http://astrosurf.com/comets/ conté informació sobre el comportament d'aquests cossos, i s'actualitza amb regularitat. Seichii Yoshida http://www.aerith.net/  manté una magnífica pàgina amb informació de tot tipus sobre cometes.

Si us cal que el rellotge de l'ordinador sempre estigui en hora, aquí teniu un programet que s'encarrega de tot http://www.thinkman.com/dimension4/ . Si no sabeu si farà bò, o sencillament voleu consultar les darreres imatges del satèlit http://www.chmi.cz/meteo/sat/msg/anim/msgview.php .

L'Observatori de Montcabré (MPC 213) http://www.astrosurf.com/cometas/ es troba molt a prop de l'Observatori Carmelità. A la seva pàgina, el Ramon Naves i la Montse Campàs publiquen molta informació sobre cometes, trànsits d'exoplanetes i tècniques d'observació. L'Observatori Rodeno (MPC 939) http://www.astrosurf.com/orodeno/cabecera.htm es troba molts més kilòmetres cap al sud. El Julio Castellano ha desenvolupat el software (FOCAS) que actualment utilitzem la majoria d'observadors espanyols que observem cometes. El Ramon Bosque del Grup d'Astronomia de Tiana http://usuarios.lycos.es/rbosque/astro/ té una pàgina centrada en els aspectes pràctics de l'observació astronòmica d'afeccionat.

Si el que us agrada és l'astrofotografia, dos dels millors són de Antonio Fernández http://astrosurf.com/afernandez/index.htm i Ignacio de la Cueva  http://www.astrogranada.org/astroimagen/html/frames.htm . Iñaki Lizaso http://astrosurf.com/ilizaso/ manté una pàgina amb imatges astronòmiques molt boniques, a més aquí hi trobareu molta informació sobre refractors apocromàtics Takahashi.